REGULAMENT DE PARTICIPARE ȘI ACCES

Concursul internațional de video mapping – iMapp Bucharest – Winners League

Organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în data de 23 septembrie 2023, în Piața Constituției

Accesul în iMapp Bucharest – Winners League 2023 pentru participanți (spectatori) este liber.

1. Accesul participanților în cadrul evenimentului „iMapp Bucharest – Winners League 2023” se va realiza în data de 23.09.2023, în intervalul orar 11:00 – 23:00.

2. Accesul participanților în locația evenimentului se va realiza doar pe porțile de acces amenajate de organizator, respectiv porțile de pe Bd. Libertății în proximitatea intersecției cu Calea 13 Septembrie, respectiv cu Bd. Națiunile Unite.

3. Accesul participanților se va realiza în ordinea sosirii acestora, în funcție de capacitatea spațiului de desfășurare al evenimentului.

4. Participanții vor trece printr-un control de securitate, iar toate gențile, rucsacurile, sacoșele și pachetele vor fi verificate de către personalul de securitate autorizat legal, în conformitate cu legea.

5. Organizatorul/Primăria Municipiului București prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului Bucureșt, recomandă participanților să utilizeze geantă/rucsac de mici dimensiuni.

6. Accesul nu va fi permis persoanelor care prejudiciază, calomniază, adresează injurii la adresa personalului de la porțile de acces, prezintă un comportament neadecvat ce afectează atmosfera evenimentului și experiența participanților.

7. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu permite accesul în eveniment celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a evenimentului.

8. Organizatorul își rezervă dreptul să restricționeze temporar accesul în cadrul evenimentului atunci când capacitatea spațiului de desfășurare este atinsă sau atunci când organizatorul consideră necesară restricționarea pentru siguranța participanților. Durata timpului de așteptare pentru a intra în eveniment poate varia în funcție de situație.

9. Copii care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces în perimetrul evenimentului numai însoțiți de către cel puțin un reprezentant legal (părinte, tutore) acesta fiind direct răspunzător de siguranța minorului. Minorii cu vârsta peste 14 ani trebuie să facă dovada vârstei cu un act de identitate valid, pentru a li se permite accesul neînsoțiți.

10. Persoanele cu dizabilități vor avea acces, cu un singur însoțitor, pe o platformă special construită pentru acestea în cadrul evenimentului.

Este interzis accesul participanților cu:

11. băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, recipiente de sticlă sau plastic, mâncare, conserve;

12. biciclete, trotinete, longboards, skateboards, role, patine cu rotile, segways, monociclu,

hoverboards; Organizatorul pune la dispoziția publicului o parcare de biciclete la intrarea în eveniment;

13. materiale toxice, inflamabile sau explozibile, spray-uri paralizante și articole pirotehnice;

14. lasere, bannere, steaguri;

15. arme, cuțite, lanțuri sau orice alte obiecte contondente / arme albe, substanțe interzise, droguri;

16. drone sau alte echipamente care pot fi ridicate deasupra participanților;

17. flyere, mostre sau alte produse promoționale cu scopul de a fi distribuite în cadrul evenimentului.

Informații și Recomandări

18. În fața scenei, zgomotul produs poate fi cu mult peste nivelul suportat de cei mici, prin urmare organizatorul recomandă folosirea căștilor speciale pentru protecția auzului copiilor.

19. Spectacolele la scenă includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

20. Pentru situații ce necesită asistență medicală, evenimentul asigură intervențiile de urgență cu ajutorul unor echipe medicale dedicate la fața locului.

21. Pentru siguranța participanților, vă rugăm să nu circulați pe biciclete, trotinete etc. în proximitatea evenimentului, respectiv pe Bd. Unirii, segmentul de drum cuprins între Splaiul Independenței și Piața Constituției, respectiv pe Bd. Libertății, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, și pe trotuarele acestora.

22. Organizatorul ia toate măsurile necesare pentru a nu exista nici un incident în timpul evenimentului care să afecteze sau să pună în pericol siguranța participanților. Însă, ca măsură de prevenție, organizatorul recomandă participanților să localizeze ieșirea de urgență cea mai apropiată de aceștia, chiar dacă probabilitatea întâmplării unui incident este foarte scăzută.

Obligațiile participanților

23. Pe toată durata evenimentului, participanții au obligația să aibă un comportament și o atitudine care să nu afecteze siguranța, drepturile și integritatea celorlalți participanți.

24. Pentru ieșirea din cadrul evenimentului, participanții au obligația să folosească exclusiv porțile amenajate pentru ieșire.

25. Staționarea participanților în dreptul porților de ieșire este interzisă; de asemenea, este interzisă blocarea fluxurilor de persoane care se creează natural în proximitatea porților de ieșire.

26. Participanții au obligația să coopereze și să respecte indicațiile reprezentanților organizatorului și agenților de securitate.

27. Participanții au obligația să anunțe organizatorul sau agenții de securitate pentru orice neregulă pe care o semnalează pe durata participării în cadrul evenimentului.

28. Este interzisă comercializarea produselor și distribuirea materialelor promoționale sau altă formă de publicitate, atât în spațiul de desfășurare a evenimentului, cât și în proximitatea porților de intrare/ieșire în eveniment.

29. Organizatorul își rezervă dreptul să evacueze din cadrul evenimentului, respectând prevederile legale, participanții care nu respectă obligațiile mai sus menționate.

Dovada vârstei

30. Comercializarea băuturilor alcoolice către persoane sub 18 ani este interzisă prin lege. Comercianții din perimetrul evenimentului pot solicita un act de identitate pentru a se asigura de vârsta consumatorilor.

Animale de companie

31. Accesul în eveniment cu animale de companie/câini este permis, cu mențiunea că aceștia trebuie ținuți în lesă, iar cei de talie mare trebuie să poarte botniță (posesorii animalelor sunt singurii responsabili de acțiunile animalelor lor).

32. Participanții care aleg să vină cu animale de companie sunt obligați să păstreze curățenia
în urma câinilor, în caz contrar se vor aplica sancțiuni, conform legii.

33. Organizatorul recomandă, însă, participanților să nu vină cu animale de companie la
eveniment, întrucât este estimată prezența unui public numeros, iar zgomotul produs
poate fi cu mult peste nivelul suportat de acestea.

Curățenia
34. Pentru a păstra curățenia în zona evenimentului, vă rugăm să aruncați gunoiul și resturile menajere în pubelele special amenajate în locație.
FOTO/VIDEO

35. Pe perioada evenimentului, Organizatorul și presa acreditată au dreptul de a înregistra/
fotografia evenimentul. Prin prezența în cadrul evenimentului, persoanele din public își dau acordul pentru apariția în fotografiile și înregistrările realizate și folosirea ulterioară a acestora de către organizator, în scop necomercial. Organizatorul nu este responsabil pentru:
– furtul, pierderea sau distrugerea bunurilor personale ale participanților ;
– forță majoră.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!
Organizator
Primăria Municipiului București
prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București