Peste 50.000 de oameni s-au bucurat de o ediție spectaculoasă a celui mai mare eveniment de video mapping din lume, iMapp Bucharest – Winnes League

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, peste 50.000 de oameni au făcut parte din experiența iMapp Bucharest – Winners League, în Piața Constituțieila cea de-a 8-a ediție a celui mai mare concurs internațional de 3D video mapping din lume, organizat de Primăria Capitalei, prin CREART, cu intrare liberă.

Aftermovie iMapp Bucharest – Winners League 2023

Grație unui parteneriat cu 5 dintre cele mai importante festivaluri de video mapping din lume, în cadrul concursului au participatPostSignal – Jeremy Oury, Dorian Rigal, Leon Denise (echipa câștigătoare a Premiului Publicului la Video Mapping Festival Contest din Lille, Franța), John Tettenborn și Kourtney Lara Ross (câștigători ai Genius Loci Weimar Festival din Germania), Panagiotis Tomaras (câștigătorul ediției de anul trecut al CosmoLights Projection Mapping din Grecia), MultiScalar creat și condus de Reinaldo Verde (câștigătorul Marelui Premiu al ediției din 2023 al Zsolnay Light Festival din Ungaria) și Julia Shamsheieva (câștigătoare a Marelui Premiu la 1minut Projection Mapping din Japonia). 

Aceștia și-au prezentat lucrările pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. Juriul,  format din importanți specialiști internaționali în artele audiovizuale, a decis marele câștigător al Premiului ediției 2023, artista Julia Shamsheieva, originară din Ucraina, cu lucrarea „Clarobscur”.

Ambasadorul Oficial al iMapp Bucharest, renumitul artist internațional Jean – Michel Jarre, a fost prezent la București și i-a înmânat acesteia înmâna personal trofeul evenimentului.

Julia Shamsheieva, câștigătoare Imapp Bucharest – Winners League 2023, este o artistă din Odessa, care creează  lucrări artistice captivante 3D și în mișcare. Ea deține o diplomă de licență în Arte și este membră a Uniunii Designerilor din Ucraina. Activitatea ei constă în lucrul cu categorii media, cum ar fi: video mapping, artă digitală, lumini și instalații interactive, AR și VR. Folosind luminile pentru a crea o poveste, artista depășește barierele uzuale de exprimare și transpune într-un context aparte principalele sale aspirații.

 Julia Shamsheieva – iMapp Bucharest Winners League 2023

În premieră la iMapp Bucharest, publicul l-a întâlnit pe PIXEL, noul MC virtual, generat AI care s-a adresat spectatorilor chiar de pe suprafaţa de proiecţie, asigurând o experienţă interactivă și prezentând echipele participante care au explorat creativ tema concursului, CONTRASTS, într-un spectacol de lumină, sunet și culoare.

În cadrul celui mai important proiect de New Media Art din România, iMapp Bucharest a oferit 12 ore de entertainment. Pe scena din Piața Constituției, de la ora 11.00 dimineața, DJ CS84 a animat atmosfera cu muzică electronică iar de la ora 17.00, KOV a cucerit publicul prin muzică și dans. Dj Ravin, artist internațional, creator de compilații Buddha Bar, a urcat pe scena iMapp Bucharest, de la ora 19.00, special pentru bucureșteni și turiști. Evenimentul dedicat întregii familii, a fost completat de zonele de street food și relaxare dar și de artiști stradali cu costume tematice.

Organizatori:

Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București