IMAPP TALKS - 2020

Pentru a marca celebrarea celor 561 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, Primăria Capitalei, prin creart, propune publicului proiectul special „Bucharest – One Heart. One Story.”, care va ajunge în cele mai importante zone din Capitală, subliniind capacitatea artei atât de a traversa diverse medii și contexte sociale, precum și de a sărbători orașul prin unitate, mesaje, culoare și frumos.

Proiectul reunește: Expoziție de artă urbană în mișcare: tramvaie personalizate cu graffiti (20 septembrie – 10 decembrie); Festivalul Internațional iMapp Bucharest 2020 online(16 – 19 septembrie); Proiecții video pe fațadele unor clădiri din inima orașului – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Hotel InterContinental și Universitatea din București (20 septembrie).

Pentru că, în ultimii ani, iMapp Bucharest, organizat în cadrul evenimentului „Zilele Bucureștiului” – cu ocazia celebrării orașului, a câștigat numeroși fani în Capitală, în țară și în întreaga lume, acesta se va desfășura și în 2020, dar într-un format aparte, care ține cont de nevoia de distanțare fizică și de siguranța cetățenilor: astfel, unul dintre cele mai importante evenimente de 3D video mapping din lume, un concurs internațional organizat anual de Primăria Capitalei, prin creart, care în anul 2019 a devenit Liga Câștigătorilor/Winners League, se va desfășura, în acest an, online.

Astfel, una dintre cele mai recente povești memorabile din „Zilele Bucureștiului” va fi spusă folosindu-se mijloace de comunicare moderne, adresându-ne atât publicului local și național, cât și celui internațional, caremanifestă un interes major pentru acest eveniment și pentru această formă de artă emergentă – video mapping-ul.

Festivalul iMapp Bucharest 2020 online, va urma două linii complementare:

  • iMapp Talks (16 – 18 septembrie)

Timp de trei zile, între 16 și 18 septembrie, cele mai importante voci din lumea internațională a video mapping-ului se vor reuni în cadrul unor webinarii și conferințe cu directori ai celor mai renumite festivaluri de lumină din lume, artiști internaționali, organizatori și specialiști în video proiecție, respectiv peste 20 de speakeri în 6 sesiuni live și înregistrate, moderate de Vlad Craioveanu. Proiectul iMapp Talk va avea loc zilnic, de miercuri până vineri, în intervalele orare 10:30-11:30 și 12:00-13:00.

Aceste mini-evenimente online sunt dedicate publicului larg și domeniului artelor vizuale, iar streaming-ul va fi disponibil celor interesați pe canalele online iMapp Bucharest.

Sesiunea 1: www.facebook.com/watch/?v=623615691618268&extid=04ZNAoT3eCOIPQBc
 
Sesiunea 2: www.facebook.com/watch/?v=688050931797828&extid=lgNXBnH73EZucu6w
 
Sesiunea 3: www.facebook.com/watch/?v=1059306987857170&extid=cfWtpqyEFJDlU5kr
 
Sesiunea 4: www.facebook.com/watch/?v=247868429851562&extid=Y7jSoAhQM9oV9tHq

Sesiunea 5: www.facebook.com/watch/?v=2691596154411499&extid=JtR0PGPoCokwpd2g

Sesiunea 6: www.facebook.com/watch/?v=2787037654861158&extid=iEUs59J03hd6qQyt

  • Retrospectiva online a Festivalului iMapp Bucharest: sâmbătă, 19  septembrie 2020.

Festivalul iMapp Bucharest va culmina cu o retrospectivă a edițiilor I – VI, în mediul online, incluzând cele mai bune lucrări proiectate de-a lungul anilor în cadrul acestui concurs internațional de video mapping, respectiv cele ale câștigătorilor Premiilor Juriului și ale Premiilor Publicului din fiecare an. iMapp Bucharest 2020 va fi o ediție 100% virtuală și va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20:00. În timpul streaming-ului live, publicul va putea alege favoritul prin vot online.

Retrospectiva iMapp : https://www.facebook.com/watch/?v=997594447423969

2. Proiecții video pe fațadele a trei clădiri din inima Capitalei – Piaţa Universităţii: duminică – 20 septembrie 2020

Pentru a putea oferi publicului, în condiții de siguranță, un spectacol inedit, ce are ca tematică un mesaj puternic – „Bucharest – One Heart. One Story.” – și pentru a genera un ecou și în acest an pe plan local, național și internațional, având în vedere situația mondială actuală, vor avea loc proiecții video pe fațadele a trei clădiri din Piața Universității, repere importante în istoria orașului: Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Hotelul InterContinental și Universitatea din București. Proiecțiile nu vor avea sunet, iar conținutul artistic va fi de scurtă durată (în buclă), astfel încât trecătorii să nu staționeze, evitându-se, astfel, aglomerarea.

Aceste proiecții vor anima centrul Capitalei duminică, 20 septembrie, de Ziua Bucureștiului, în intervalul orar 20:30 – 23:00. Trei dintre cele mai importante echipe de artiști video din România vor realiza conținut video pe tema „Bucharest – One Heart. One Story.”, iar pe fiecare clădire vor rula animații diferite, ce vor fi sincronizate pentru a crea un spectacol desăvârșit.

Proiectul „Bucharest – One Heart. One Story.”are ca nucleu campania de solidaritate „One World. One Heart.”, inițiată de Festivalul Internațional de video mapping iMapp Bucharest, organizat de Primăria Capitalei, prin creart, prin care a fost transmis un mesaj de solidaritate și speranță care a avut ecou la nivel mondial, în contextul pandemiei de COVID-19.

Detalii pe: f/iMappBucharest

Campania internațională de solidaritate „One World. One Heart”

#staybrave #strongertogether #lovecandoanything

Sub deviza „One World. One Heart”, iMapp Bucharest – unul dintre cele mai importante concursuri de video mapping din lume (liantul unui circuit internațional al artelor vizuale), organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a lansat o inițiativă artistică prin care se aduce un mesaj de solidaritate și speranță la nivel mondial, în contextul internațional actual al pandemiei de COVID – 19, care a generat distanțarea socială ca măsură necesară de prevenire.

Proiectul de conștientizare publică a susținerii reciproce – „One World. One Heart”, implementat prin intermediul artelor vizuale la nivel internațional, a fost realizat pro bono de artiștii implicați și susținut tehnic și logistic de parteneri, fără costuri din bugetul Primăriei Capitalei sau din al Creart.

46 de artiști internaționali din domeniul audiovizual au fost invitați să creeze animații 3D cu o durată de 10 secunde, pornind de la același element – o inimă, întărind, prin forța creativă, mesajul campaniei de solidaritate la nivel internațional. Lucrările au fost reunite într-un singur video, care va fi proiectat simultan pe fațadele unor clădiri din întreaga lume, respectiv din București (România), Budapesta (Ungaria), Seattle (S.U.A.), Monterrey(Mexic).

În București, aceste lucrări vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, vineri, 17 aprilie 2020, la ora 22:00, și vor fi prezentate publicului, online, pe pagina de Facebook iMapp Bucharest – printr-un live streaming (www.facebook.com/iMappBucharest).

Tema acestei campanii de conștientizare este „One World. One Heart.”, fiind dublată  de hashtag-urile #staybrave – un omagiu adus eroilor din linia întâi în lupta cu noul coronavirus // #strongertogether – un mesaj pentru toți cei care stau acasă, salvând viețile multora, știind că responsabilitatea face o diferență reală // #lovecandoanything –o reprezentare a manierei în care arta poate transmite cele mai nobile sentimente.

Cu sprijinul: George. Primul banking inteligent.

Visual art curator – Maxin10sity

Video integrator – 360 Revolution

ArtiștiȚări
AVA AnimationMexic
RadugaDesignRusia
RomeraSpania
MindscapeStudioRomânia
Illuminarium3000Rusia
LimelightUngaria
MotionlabRomânia
GongZhenChina
FlightgrafJaponia
NullpixelMexic
UMLAustria
René and AndrzejOlanda
MOJO StudioPortugalia
MarcoMorgeseItalia
Michele PuscedduItalia
George BerlinS.U.A.
Maxin10sityUngaria
Les Ateliers NomadRomânia
Chema SiscarSpania
Omar SernaMexic
Dux AnimationMexic
John SabbatBrazilia
Kaizer VilmosUngaria
Ángel SandimasSpania
Roman GomesArgentina
Subjeck MatterThailanda
Magic InnovationsUcraina
Michal Nárovec (Zuckmantel postproduction s.r.o)Republica Cehă
Jorden NashS.U.A.
Kei-SatoJaponia
Nader KamelEgipt
HaselbuschAustria
OUT CollectivePortugalia
LZYVISUALIndonezia
DizArtUcraina
VPMSpania
Alice FelloniItalia
Studio TrikaIndia
EVMGermania/Ucraina
Jeremy OuryFranța
Neba StudioMacau
Julia SamseyevaRusia
AV ExcitersFranța
Luca NicolosiItalia
From Object to StudioThailanda
Luna FestivalOlanda