2017

Premiul juriului: Gong Zhen (China)

Gong Zhen, designer video provenind din Shanghai, China. Liderul unei companii de design de artă video: SKGMEDIA. În ultimii 5 ani, a terminat aproximativ 20 de lucrări de video mapping în mod independent, incluzând clădiri, carți, sculpturi, proiectie interactivă și alte formate. În septembrie 2016, opera sa „Times” a câștigat locul al doilea la Festivalul de Lumină din Moscova. În plus, Gong Zhen este, de asemenea, profesor de mapping și planner de expoziții vizuale.

Premiul publicului: Motionlab (România)

MotionLab este un studio creativ din București, România. Un grup de artiști cu idei nebune care se ocupă cu video mapping și advertising. În 2016 au fost prima echipă românească care a fost selectată în competiția celui mai mare festival de lumină din lume – Circle of Light Moscova, Rusia.

StillMapp: Livia Zaharia (România)  

Felicitările noastre cele mai călduroase sunt oferite Liviei Zaharia, pentru prezentarea uneia dintre cele mai bune înregistrări din istoria StilMapp, o competiție foto care face parte din iMapp București, unde oricine poate intra cu o imagine statică mapată pe fațada Palatului Parlamentului.

Finalistii iMapp Bucharest 2017 sunt:

MotionLab (Romania)

MotionLab este un studio creativ din București, România. Un grup de artiști cu idei nebune care se ocupă cu video mapping și advertising. În 2016 au fost prima echipă românească care a fost selectată în competiția celui mai mare festival de lumină din lume – Circle of Light  Moscova, Rusia.

Site web: http://motionlab.ro
Pagina FB: motionlabromania

mammasonica (Italia)

mammasonica are o colecție artistică cu o distincție transnațională, explorând limitele proiecției video și evoluând mereu de la performanțele A/V la designul luminos, instalatii interactive și noul teatru media. Performanțele lor au obținut premii internaționale și recunoaștere academică, adesea prezentate în timpul conferințelor universitare ca o modalitate exemplară de a trata locurile cu o identitate provocatoare.

Site web: http://mammasonica.org
Pagina FB: mammasonicacollective

EPER (Ungaria)

EPER este un nou studio media cu expertiză interdisciplinară în domeniul graficii, graficii digitale, de mișcare. Creează soluții vizuale cuprinzătoare care provin din competențele combinate în animație, film, design, ilustrare, 3D, 2D și live-action. Ghidat de intercalarea artei și tehnologiei cu scopul final de a construi valori pentru generația următoare și de a contribui la societate.

Site web: http://www.eperdigital.com
Pagina FB: eperdigital

Gong Zhen (China)

Gong Zhen, designer video provenind din Shanghai, China. Liderul unei companii de design de artă video: SKGMEDIA. În ultimii 5 ani, a terminat aproximativ 20 de lucrări de video mapping în mod independent, incluzând clădiri, carți, sculpturi, proiectie interactivă și alte formate. În septembrie 2016, opera sa „Times” a câștigat locul al doilea la Festivalul de Lumină din Moscova. În plus, Gong Zhen este, de asemenea, profesor de mapping și planner de expoziții vizuale.

Site web: http://www.skgmedia.cn

Flightgraf (Japonia)

FLGHTGRAF, cu sediul în Tokyo și Hamburg, este o echipă de design audio-vizual. Începând cu anul 2013, munca noastră și scopul nostru este de a oferi audienței noastre o experiență plină de viață prin instalatii de arta, comandând utilizarea deplină a efectelor vizuale, de sunet și de lumină.
Site web: http://www.flightgraf.com
Pagina FB:  FLIGHTGRAF-451173148244798

Studio Ouchhh (Turcia)

Ouchhh este un studio creativ nou, cu experiență în animație, grafică video și artă publică. Noi integrăm arta, știința și tehnologia în fiecare lucrare pe care o creăm. Avem birouri in Istanbul și Los Angeles și parteneriate în Viena, Barcelona și Berlin. Considerăm fiecare proiect ca fiind o provocare și o abordare proaspătă și unică a întregii noastre activități. De la Google la CERN la Nike până la Cosmopolitan la WIRED, colaboratorii noștri depășesc toate industriile și toate continentele. Lucrările noastre au primit numeroase distincții și premii în arena internațională. Ouchhh este, de asemenea, destinatarul unui număr de premii, printre care FELIS și Crystal Apple, premii ADC și premii internaționale de design IDA din Los Angeles.

Site web: http://www.ouchhh.tv
Pagina FB: Ouchhh.tv

Juriul

Juriul este alcatuit din personalități marcante ale industriei audiovizuale internaționale: Jean François Zurawik – Director de evenimente al orașului Lyon și coordonator principal „Festival of Lights”, Dávid Ráday – Director de Creație la Sziget Festival, Hendrik Wendler – fondator al software-ului de video mapping „Suite MXWendler” și al platformei artistice „Genius Loci Weimar”, Tais Poda – Partener și Director de Creație al „Front Pictures”, Diana Civle – Director de proiect la cea de-a treia ediție „European Choir Games & Grand Prix of Nations, Riga 2017”.

Gallery