În 2015 a avut loc cea de-a doua ediție iMapp Bucharest. Tema centrală a festivalului a fost „Elementele”. Conceptul se referă la faptul că show-urile artiștilor au ilustrat elementele, în oricâte permutări și interacțiuni posibile. Ilustrate abstract sau figurativ, realist sau simbolic, elementele au fost prezente fie într-un mix dinamic, fie accentuate separat.
Din nou, peste 65.000 de oameni au urmărit show-urile de video-mapping și au dansat o seară întreagă pe ritmurile renumiților artiști, Parov Stelar și Șuie Paparude.
O altă noutate a fost stillMapp Bucharest, un concurs de fotografie în urma căruia cele mai bune fotografii ale publicului larg au fost proiectate pe fațada Palatului Parlamentului
La ediția din 2015, echipa favorită a publicului a fost cea din România, MotionScape. Mixul lor atractiv de vizualuri spectaculoase și povestire emoționantă a fermecat publicul, împreună cu inovația de a folosi o narațiune vocală antrenantă.
Un element nou, pentru a doua ediție, a fost introducerea Premiului Special al Juriului. Un ansamblu prestigios de personalități din domeniul cultural a selectat echipa din Germania, URBANSCREEN, drept câștigător, datorită înaltei calități artistice a show-ului.
– AVA (Mexico). AVA Animation and Visual Arts este o companie specializată în realizarea de conținut pentru video-mapping, răsplătit cu numeroase premii internaționale. AVA are sediul în Mexic și a realizat proiecte pentru: Japonia, Canada, Statele Unite, Elveția, Olanda, Liban, Rusia, Armenia și Arabia Saudită. www.avainmotion.com
– Dirty Monitor (Belgium). De-a lungul anilor, colectivul și-a creat un nume datorită colaborărilor cu cele mai mai mari nume din domeniul evenimentelor, și datorită efortului susținut și pasionat al întregii echipe, care a fost completată cu graficieni, fotografi, arhitecți, designeri și ilustratori. www.dirtymonitor.com
– Urbanscreen (Germany). URBANSCREEN este un colectiv artistic și o companie de creație, bazată în Bremen, Germania. Din 2005, echipa interdisciplinară de arhitecți, artiști multimedia, muzicieni, teoreticieni și tehnicieni din diverse domenii a creat instalații media site-specifice pentru spații publice, incluzând proiecții arhitecturale, sculpturi kinetice, fațade multimedia și teatru virtual. www.urbanscreen.com
– RadugaDesign (Russia). Compania reușește să combine standarde calitative europene cu cerințele pieței estice, ce implică o rată ridicată de producții nonstandard. Echipa are la activ mai mult de 250 de proiecte, incluzând lucrări internaționale în Franța, Belgia, Coreea, Comunitatea Statelor Independente și chiar și la Polul Nord. www.radugadesign.com
– Light Event Consulting (France). Light Event Consulting a fost creată de Laurent Lhuillery, Viceprimar al orașului Chartres, responsabil de proiectul “Chartres en Lumieres”. Mai mult de 1 milion de vizitatori pe an. Direcția artistică este asigurată de Gilbert Coudene, inițiatorul City Creation, pictură murală, cu mai mult de 650 de picturi murale la active în întreaga lume, incluzând „The light could remain indifferent”, pentru festivalul luminii de la Lyon 2013 (Partner Award).
– MotionScape (România). MotionScape este un proiect colaborativ între Mindscape Studio și MotionLab, din București, România. Aria lor de expertiză acoperă întregul spectru de servicii de la consultanță până la creație, planificare și implementare a proiectului. Video-mapping și proiecții dedicate, design vizual de eveniment, instalații artistice interactive; servicii de producție și post-producție pentru cinema, TV și publicitate.
Jean François Zurawik (președintele juriului). Director al Programelor de Evenimente al orașului Lyon, poziție din cadrul căreia coordonează faimosul Festival al Luminilor de la Lyon. De asemenea, Jean François a fost directorul artistic al primei ediții a Festivalului Luminilor Dubai 2014.
László Zsolt Bordos este un renumit artist 3D, care a scris istorie întâi în lumea underground-ului artelor vizuale din Budapesta și, mai apoi, la un înalt nivel internațional.
Alexander Us este Creative Director și cofondator al studioului Sila Sveta — pionieri ai video mapping-ului moscovit. În prezent, compania s-a extins în afara Rusiei, iar Alex ocupă poziții de management și dezvoltare de business al Sila Sveta International.
Rachael Rogerson-Thorley este Editor al revistei mondo*dr, o publicație de prestigiu în domeniul tehnologiilor experiențiale și industriei divertismentului.